skip to Main Content
Welke Zonwering Houdt Warmte Het Beste Tegen?

Welke zonwering houdt warmte het beste tegen?

De beste typen zonwering tegen warmte in de zomer

Er zijn diverse typen zonwering, die u kunt aanschaffen om de warmte tegen te houden gedurende de zomer. Zo kunt u bijvoorbeeld gaan voor handmatige of elektronisch aangestuurde systemen, onderhoudsarme systemen, of esthetische oplossingen. In dit blog leest u meer over de typen zonwering die de warmte het beste tegenhouden.

Zonneschermen, een populair type zonwering

Zonneschermen zijn gevestigde, populaire opties wanneer het gaat om zonwering. Ze zijn zowel handmatig als elektrisch te bedienen, en beschermen uw terras tegen het felle zonlicht. Zonneschermen zijn daarnaast gemakkelijk te monteren. Een nadeel van dit type zonwering is dat licht en wind vanaf de zijkant vrij spel hebben.

Luiken en rolluiken houden warmte goed tegen

Luiken en rolluiken zijn typen zonwering die de warmte zeer goed tegenhouden. Beide soorten isoleren zeer goed, tegen zowel warmte als kou. Het grote nadeel van zowel luiken als rolluiken is het zicht. Zijn uw (rol)luiken gesloten? Dan bevindt u zich in een donker huis en kunt u niet naar buiten kijken.

Traditionele zonwering: markiezen

Markiezen zijn een zeer traditioneel type zonwering, dat warmte op hete zomerdagen goed tegenhoudt om uw woning koel te houden. Omdat ze ook aan de zijkanten gesloten zijn, houden ze veel licht en hitte tegen. Markiezen passen goed bij oudere of traditioneel aandoende huizen, maar helaas minder goed bij moderne en nieuwbouwwoningen.

Screens en zipscreens

Screens en zipscreens zijn katoenen doeken die fungeren als verticaal zonnescherm voor over uw raam. Ze zijn stevig, licht en onderhoudsvrij. Ook dit type zonwering houdt warmte goed tegen op hete zomerdagen.

Buitenjaloezieën, stijlvolle zonwering tegen warmte

Wilt u gaan voor een zeer stijlvolle optie betreft uw zonwering? Kies dan voor buitenjaloezieën. Ook dit type zonwering houdt warmte uitstekend tegen, en is bovendien zover te openen of sluiten als nodig is.

De beste zonwering kiezen tegen warmte

Wilt u graag meer weten over het kiezen van de beste zonwering tegen warmte? Dan is het raadzaam om contact op te nemen met een zonwering expert, die bij u langs kan komen voor advies op maat. Deze expert bekijkt samen met u de mogelijkheden die het meest geschikt zijn voor uw woning en budget. Of u nu kiest voor rolluiken, screens of zonneschermen, met de juiste zonwering houdt u warmte goed tegen tijdens de heetste zomerdagen.

Heeft u goede ervaringen met zonneschermen of andere typen zonwering? Deel uw tips of positieve verhalen met ons! U kunt dit doen door uw bericht te versturen via ons contactformulier.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top